23 februari

Resale-markt zal eerder openen

Mensen met een teveel gekocht aantal kaarten kunnen binnenkort de kaarten te koop zetten op de resale-markt. Via deze weg kun je je ticket(s) kwijt aan andere geïnteresseerden voor een eerlijke prijs en weten wij als organisatie zeker dat er geen zwarte handel wordt gedreven met onze tickets. Dit doe je gemakkelijk in de GUTS app op je telefoon. Voor nu staat er nog 16 maart, maar we willen dit iets gaan vervroegen.

Voor ons als organisatie is het belangrijk dat we een duidelijk overzicht hebben over de kaartverkoop. Niet in de minste plaats vanwege de grote onzekerheden die het organiseren van een festival (tegenwoordig) met zich meebrengt. We hebben de afgelopen tijd regelmatig de vraag naar ons toegeworpen gekregen waarom we niet met ouderwets geprinte tickets werken. Hier hebben we een aantal simpele antwoorden op. Deze geprinte tickets zijn te vervalsen en het verkopen van deze tickets is enorm tijdrovend aangezien het om een substantieel aantal tickets gaat. Daarbij is de kans op afzegging altijd aanwezig geweest tijdens het organiseren waardoor wij als organisatie de mogelijkheid moeten hebben de kaartverkoop teniet te doen en de betaalde gelden terug te storten, of in een ander geval, het evenement te kunnen verplaatsen. Hierom is het voor ons wenselijk een digitaal ticket te gebruiken. Verder geeft een digitaal ticket een veel hogere snelheid bij de entree. Wat ons betreft alleen maar voordelen.

Op zaterdagavond zijn we momenteel uitverkocht. We hebben echter een kleine reserve ingebouwd van een paar honderd kaarten die we binnenkort gaan vrijgeven. Deze reserve hebben we aangehouden omdat we tijdens de verkoop niet wisten waar het heen zou gaan met de beperkingen. Nu het blijkt dat het de goede kant uitgaat durven we de volledige capaciteit te gaan invullen. Op vrijdag en zondag zijn op dit moment ook nog enkele kaarten te verkrijgen en ook voor deze dagen zullen er nog wat kaarten vrijkomen.

Binnenkort dus openen we de resale-markt. Wat houdt dit in? In de GUTS-app zit de mogelijkheid je kaarten te koop aan te bieden op de 2e hands markt. Wij raden iedereen met teveel gekochte kaarten aan, gebruik te maken van deze resale-markt. Het GUTS systeem is er niet voor ingericht kaarten onderhands door te verkopen aan onbekenden. Het kan wel, maar dat betekent automatisch dat de kaarten dan door de initiële koper gedeeld moeten worden met de nieuwe koper. De nieuwe koper kijkt dan mee in de ‘wallet’ van de initiële koper maar heeft geen rechten. Dit is geen probleem als het mensen zijn uit je familie of vriendenkring. Maar sommigen vinden het niet fijn (begrijpelijk) als onbekende mensen meekijken in hun kaartenwallet. Dit is geen onhandigheid in het GUTS-systeem. Dit komt door onzorgvuldigheid tijdens het aanschaffen van de kaarten.

Als alle mensen die van plan zijn een kaart onderhands te kopen de resale-markt bezoeken en de mensen met teveel gekochte kaarten bieden ze daar aan, dan is het mogelijke deelprobleem opgelost. De kaarten komen dan gewoon op je eigen naam in je eigen wallet. Vis je naast het net, dan komen er binnenkort nog wat kaarten vrij. Houd onze kanalen in de gaten, we zullen ruim vantevoren aangeven wanneer we beginnen te bewegen met betrekking tot de kaarten.