15 maart

Testen voor Toegang vervalt op 23 maart

Dinsdag heeft het kabinet verdere versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers bevestigde onder andere dat Testen voor Toegang (1G) per 23 maart verdwijnt. 

De afgelopen weken zijn de coronabesmettingen weer opgelopen. De huidige virusvariant is volgens het kabinet echter minder ziekmakend en het aantal mensen dat met corona op de IC wordt opgenomen is  beperkt. “Daarom heeft het kabinet besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen.”

Voor de evenementensector en nachthoreca betekent dat dat per 23 maart het Testen voor Toegang, ofwel het 1G-beleid, vervalt. Die maatregel is nu nog van kracht voor grotere nachtclubs en grote ongeplaceerde evenementen (meer dan 500 bezoekers). Vanaf woensdag 23 maart 2022 kan publiek ook op deze locaties zonder Testen voor Toegang naar binnen. Er zijn dan geen locaties meer waar het coronatoegangsbewijs geldt.

Wel adviseert het kabinet om de CoronaCheck-app voorlopig op de telefoon te laten staan. “Voor meerdere landen is de QR-code nog wel noodzakelijk om in te reizen of voor bijvoorbeeld bezoek aan horeca, bioscoop of theater.” Dit kan dus ook gelden voor festivals en concerten in het buitenland.

 

bron: www.entertainmentbusiness.nl